Пекарні Києва, у яких печуть хліб на заквасці замість промислових дріжджів

Якщо хочеш спробувати бездріжджовий хліб, потрібно знати два факти:
1. взагалі без дріжджів хліба не буває;
2. у цій статті зібрані місця у Києві, де можна спробувати хліб на заквасці — альтернативі промисловим дріжджам.
Якщо знаєш ще якісь, яких немає у статті, пиши у коментарях, і ми їх додамо.

Фінансовий експерт Андрій Якшин на своїй сторінці у Фейсбуці запитав, у яких пекарнях печуть хліб НЕ на промислових дріжджах, а на заквасці. Підписники порадили йому те, що пробували самі. 

У чому відмінність між звичайним та бездріжджовим хлібом? 

Перш ніж купувати хліб "без дріжджів", потрібно знати, що такого майже не буває, бо без них він просто не стане пухким. 

 

Для виготовлення хліба у промислових масштабах використовують штучно культивовані дріжджі, які вирощують на рідких субстратах із меляси (також у промислових масштабах). Люди навчились вирощувати їх у XIX столітті, коли зрозуміли, що являють собою дріжджі та як їх можна культивувати. 

 

А для "бездріжджового" хлібу використовують закваску з дріжджів та бактерій. Тобто мова йде не про те, що у процесі приготування відсутній якийсь компонент (дріжджі), а про те, як цей компонент добувають. 

 

А крім того, при такій температурі, при якій печеться хліб, дріжджі гинуть, тому навіть якщо увити, що вони можуть якось нашкодити, після випікання можеш про це не турбуватись. 

 

Справжній бездріжджовий хліб — це, наприклад, маца, фокача, лаваш, тобто хліб, який не підіймається так, як дріжджовий (хоча навіть там є їх невелика кількість, бо вони завжди присутні у зерні та борошні). 

 

Та якщо ти раптом хочеш спробувати саме хліб без промислових дріжджів, ось кілька місць у столиці, де це можна зробити. 

Сімейна пекарня

Велика франшиза невеликих магазинчиків випічки біля дому — по всій Україні їх вже 170. 

 

сімейна пекарня

 

Франс.уа

Кав’ярня-пекарня Франс.уа — ще один проєкт від творців Сімейної пекарні, і там можна запитати про булочки для хотдогів на заквасці

 

Франс.уа

ГОЛЛАНДСЬКА ПЕКАРНЯ 21.3

Пекарня знаходиться у Броварах, але доставляє свою продукцію і до Києва. Є хліб, булочки, печиво, мафіни, круасани, кекси, пироги та піца. Але не вся продукція бездріжджова. 

 

Але нам найбільше сподобалась не випічка, а те, що 25% прибутку пекарня направляє на створення робочих місць для людей із ментальною інвалідністю. На їхній сторінці в Інстаграмі можна побачити фото та відео, як у пекарні проходять практику діти із синдромом Дауна та аутизмом. 

 

Інстаграм 

 

голландская пекарня 21.3

 

Хлебное Дело 

Хліб, печиво та чипси за авторськими рецептами, уся продукція без промислових дріжджів. З незвичайного — цілозерновий хліб із насінням льону, соняшника та гарбуза (Грехемський), хліб з журавлиною та волоським горіхом (Фінський) та чипси на будь-який смак — не з картоплі, а з борошна: з пармезаном, прованськими травами, кунжутом, кропом та льоном. 

 

Фейсбук 

Інстаграм

 

злебное дело

 

 

Bakehouse від GoodWine 

Органічна пекарня з великим асортиментом, в тому числі є хліб без промислових дріжджів. Крім хліба, там є випічка, солодощі, кава та морозиво. 

 

Нас сподобалось, що є телеграм-бот, який покаже склад продуктів та допоможе зробити замовлення.  

 

Фейсбук

Телеграм-бот

Адреса: Мечникова, 9. Є доставка. 

 

Bakehouse


Bakehouse від GoodWine